Episodes

  • Kan man tænke sig rask? Og omvendt. Kan man tænke sig syg?

    De to spørgsmål undersøger journalist og TV2 fakta- og dokumentarredaktør Thomas Breinholt i sin bog "Kan man tænke sig rask?", hvor han samler videnskabens svar på, hvordan vores krop og sind er forbundet med baggrund i interviews med mere end 40 fremtrædende eksperter fra hele verden. Han undersøger både, hvordan vi kan påvirke sygdom i kroppen, men også i sindet og i dagens afsnit taler vi bl.a. om:

    Hvordan placebo og nocebo er kroppens eget apotek, som kan hjælpe dig til at blive rask eller fremskynde sygdom. Hvordan nøglen til forbindelsen mellem krop og sind ligger i vores nervesystem - vores stress- og immumsystem. Hvordan nogle diagnoser måske skyldes et stresssystem i ubalance. Hvordan traumer kan plagiere og forklæde sig som nogle psykiske diagnoser Hvordan vores mindset har betydning for sygdomme i krop og sind, og hvordan vi kan ændre vores mindset Hvordan varme sociale relationer er noget af det allervigtigste, hvis nervesystemet skal reguleres Hvordan det i de fleste tilfælde ikke er den terapeutiske metode men relationen mellem behandler og klient, der kan helbrede Og hvordan det meste psykofarma er ren placebo

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Thomas Breinholt

    Musik: Joshua Lindemann

  • "Hvis man er tilbageholdende og tager meget små forsigtige skridt, så er der en mindre risiko for at slå sig og føle sig forkert, så det var helt klart min strategi"

    Sanger og sangskriver Emma Grandkvist aka Eee Gee bliver kaldt en åbenbaring på den danske musikcene, men livet i spotlight foran et stort publikum er meget langt fra Emmas introverte kerne. Hun har altid været indadvendt, og holdt sig i baggrunden, fordi hun inderst inde ikke havde lyst til at blive sammenlignet og føle sig forkert men i stedet være i kontrol.

    Hør Emma fortælle om identitetsforvirring i teenagetiden. Om at gå i skatertøj, spille computerspil og have et ønske om at have det neutralt og ikke skille sig for meget ud. Om at kigge på den populære pige og tro at det var den rigtige måde at være på. Om at have en lille fin kerne af selvværd men at mangle selvtillid. Og om at være draget af musikken men samtidig have svært ved at spejle sig i de hyperfeminine og powerfulde kvinder på MTV.

    Hør også hvordan hun med tiden har groet sin selvtillid større, og hvordan positive affirmationer har hjulpet hende i svære situationer.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Emma Grankvist aka Eee Gee

    Musik: Joshua Lindemann

  • Missing episodes?

    Click here to refresh the feed.

  • "Det næste jeg husker er, at jeg er lukket inde i et større værelse, som er låst. Jeg græder og skriger og kalder på min mor. Men efter noget tid giver jeg op. Og så vidt jeg husker så er jeg derinde i 2 - 3 dage"

    Skuespiller Janus Nabil Bakrawi blev som 7-årig bortført af sin far til Jordan. I 5 år boede han i en lille landsby, som var en tidligere flygtninge-lejr, og fik tæsk af både sin far og de andre børn. Han lærte at slå fra sig for at positionere sig selv i hierarkiet, og da moren endelig kom, var han bange for hende. Bange for at mærke sin egen sårbarhed. Og bange for at tilliden til en voksen igen ville blive brudt.

    Hør Janus fortælle om, hvordan han følte sig bange og ensom og forrådt af de mennesker, der skulle passe ham. Hvordan de barske oplevelser i barndommen, har givet ham kompleks PTSD. Og hvordan hans coping strategi har været at søge succensen i filmbranchen, og hvordan han har fået afløb for de fastfrosne følelser i skuespillet.

    Hør ham også for første gang offentligt åbne op omkring de konsekvensker hans diagnose har haft for ham i filmbranchen, og hvordan han oplever, at det har lettet hans hjerte at sige det højt.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Janus Nabil Bakrawi

    Musik: Joshua Lindemann

  • "Jeg havde det sådan her: Hvis Sanne Salomonsen fucking kan rejse sig efter en blodprop, så kan Mathias Helt med hans ødelagte ego og hans depressive tilstand også gøre det samme. Og i stedet for at opfinde den dybe tallerken, så tænkte jeg: hun har skrevet en sang om det, og så hører jeg den hver evig eneste dag”

    Radio-, tv- og podcastvært Mathias Helt er mange menneskers daglige dosis serotonin, og han har en uovertruffen evne til at se det positive og taknemmeligheden i det meste. Men da han var i starten af sine 20ere og nyudklækket fra DRs talenthold oplevede han en stor meningsløshed og håbløshed.

    Hør hvordan Mathias blev deprimeret fordi telefonen stoppede med at ringe og hans store drøm om at være i showbizz gik i vasken. Og hvordan han måtte på kontanthjælp og følte sig som en stor fiasko.

    Hør også hvordan lykkelister, Sanne Salomonsen og Uma Thirmans storetå i Kill Bill hjalp Mathias ud af hans depressive tilstand.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Mathias Helt

    Musik: Joshua Lindemann

  • Ligesom et sår heler af sig selv uden, at du skal gøre noget, så gælder det samme dit sind. Sindet har en medfødt evne til at hele sig selv, hvis vi tillader det, og ikke holder fast i de tunge tanker. Det er grundtanken bag det, der hedder "De 3 principper", som er en forståelse eller en indsigt, som psykolog og psykoterapeut Mette Louise Holland har været med til at udbrede i Danmark. Hun har skrevet bogen "Dit selvhelbredende sind - introduktion til din medfødte sundhed" og bruger De 3 principper og den forståelse af sindet sammen med sine klienter.

    I dagens ekspertafsnit af Tungdom taler vi helt overordnet om, hvordan vores tanker og vores følelser er det, der skaber vores egen virkelighed, og hvordan den hele tiden ændrer sig, fordi vores tanker og følelser ændrer sig. Vi dykker bl.a. ned i:

    Hvad de 3 principper er og hvordan de indgår i alle menneskers design. Hvordan det at have en oplevelse af livet kan sammenlignes med at se en film i biografen. Hvordan sindet har en grundindstilling af at have det godt, og at lykkelige øjeblikke er fraværet af dårlige tanker. Hvad det betyder for os som mennesker at vores sind har en medfødt evne til at regulere sig selv. Hvordan Louise selv har kæmpet med angst, depression og mindreværd og hvordan de 3 principper har ændret hendes liv fuldstændig.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Mette Louise Holland

    Musik: Joshua Lindemann

  • ”Det blev en kæmpe maske at være dygtig til noget. For hvis jeg var dygtig til noget, så var der ikke nogen, der spurgte, hvordan jeg havde det. Og det ville jeg gøre alt for at undgå. Det var for sårbart”

    Forfatter og traumeterapeut Lotus Turell er datter af den anerkendte forfatter Dan Turell, som gennem det meste af hendes opvækst havde et massivt alkoholmisbrug. Da Lotus var 14 år gammel døde han af en alkoholrelateret sygdom, men i stedet for at give plads til sorgen gjorde hun, som hun plejede at gøre med alle de svære følelser – tog en maske på og skjulte dem i flittighed og handlekraft.

    Hør Lotus fortælle om, hvordan hun i en tidlig alder lærte at undertrygge følelserne, sanserne og grænserne. Hvordan hun aldrig fandt tryghed eller lærte de sociale koder derhjemme, men fandt dem i veninders familier og pennevenner. Og hvordan hun i sit tidlige voksenliv pakkede sig ind i arbejde for at undgå at forholde sig til det indre kaos, som bl.a. spændte ben for at danne relationer.

    Hør også hvordan traumeterapi var det der i sidste ende opløste barndomstraumerne og gjorde hende fri af sin fortid. Og hvordan hun i dag hjælper andre mennesker med at gøre lige præcis det.

    Dette afsnit er et samarbejde med Social- og Boligstyrelsen og deres kampagne Små Liv Søger Store Hjerter, hvor man kan blive venskabsfamilie. Hvis du vil læse mere om, hvad det indebærer at blive en venskabsfamilie, så gå ind på www.hjerteforældre.dk

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Lotus Turell

    Musik: Joshua Lindemann

  • “Jeg fik tæsk. Hvis jeg havde lavet ballade, klarede hun det med slag, og hvis det var rigtig voldsomt, så var det med en bøjle”

    Sanger og skuespiller Jimmy Jørgensens mor var kun 17 år, da hun fik ham, og i de første år af hans liv boede han hos sine bedsteforældre. Moren fortalte ham ofte, at han var en fejl, og at hun gjorde alt for at abortere. Hvis Jimmy lavede ballade, så fik han tæsk enten af sin mor eller morfar. Og ballade det lavede han tit, hvilket til sidst resulterede i, at han blev smidt ud af skolen og kom i lære som blikkenslager.

    Hør Jimmy fortælle om, hvordan volden først stoppede den dag, han blev gammel nok til at slå igen. Hvordan han flygtede fra sine barndomstraumer med kokain, alkohol, fest og kvinder - også selvom han var i et fast parforhold. Og hvordan et angstanfald på scenen i Østre Gasværk, som blev skyldet ned med et glas vodka, fik ham til at indse, at han havde brug for hjælp.

    Hør også hvordan psykoterapi blev hans vej ud af misbruget og har hjulpet ham til både at kunne give og modtage kærlighed uden at ville flygte.

    Dette afsnit er et samarbejde med Social- og Boligstyrelsen og deres kampagne Små Liv Søger Store Hjerter, hvor man kan blive venskabsfamilie. Hvis du vil læse mere om, hvad det indebærer at blive en venskabsfamilie, så gå ind på www.hjerteforældre.dk.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Jimmy Jørgensen

    Musik: Joshua Lindemann

  • ”Hun siger, hun lige skal handle ind, men hun kommer ikke hjem igen. Timer bliver til flere og min bror og jeg, forstår ikke, hvor hun er henne. Og da vores mor endelig kommer hjem lugter hun af værtshus, fordi hun har været på bar og ikke handlet ind”

    Sanger og sangskriver Emma Winther er vokset op med en alkoholiseret mor, og hende og hendes storebror var ofte efterladt til sig selv, når hun var på druk. Hendes bror blev hendes mor og de googlede teenageting som fx menstruation, for at forstå, hvad det var, og hvordan det skulle håndteres.

    Hør Emma fortælle om hvordan hun flyttede hjemmefra som 14 årig i morens kolonihave, og var ensom og havde svært ved at danne relationer. Hvordan hun forsøgte at råbe faren op, men at han ikke tog ansvaret på sig. Og hvordan hun flygtede ind i musikken og brugte den som dagbog til at få afløb for de svære følelser.

    Hør også hvordan efterskolelæreren Ella blev et menneskeligt vendepunkt for Emma, fordi hun for allerførste gang oplevede omsorg, kærlighed og anerkendelse fra et voksent menneske.

    Dette afsnit er et samarbejde med Social- og Boligstyrelsen og deres kampagne Små Liv Søger Store Hjerter, hvor man kan blive venskabsfamilie. Hvis du vil læse mere om, hvad det indebærer at blive en venskabsfamilie, så gå ind på www.hjerteforældre.dk.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Emma Winther

    Musik: Joshua Lindemann

  • ”Jeg var bare en buttet homoseksuel dreng med udstående fortænder og de helt forkerte sko, som kom fra et hjem med en voldelig og alkoholisk stedfar. Så for mig handlede det bare om, at prøve at gemme så meget af mig selv væk som overhoved muligt”

    Da psykolog og forfatter Glenn Bech var 5 år gammel mistede han sin far til selvmord. Han oplevede en mor i komplet opløsning og tog instinktivt ansvaret for familien på sine små skuldre. Moderen involverede ham i tunge tanker og følelser, som skabte en alliance men også en usund symbiose.

    Hør Glenn fortælle om hvordan han blev voksen alt for tidligt og har følt sig ensom og forkert det meste af sin opvækst. Hvordan han gjorde alt for at skjule sin homoseksualitet i provinsbyen Horsens, men alligevel blev mobbet for sit udseende og feminine udtryk.

    Hør hvordan oplevelserne i barn- og ungdommen skabte en bitterhed og et selvhad inde i Glenn, og hvordan han stadig kan få åndenød og svedige håndflader, hver gang han skal ud og holde foredrag for unge mennesker på gymnasier. For hvad nu hvis der pludselige en der råber "svans" eller "bøsse"?

    Hør også hvordan familieterapi har skabt en sundere og bedre relation til moderen og samtidig har helet noget inde i Glenn selv.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Glenn Bech

    Musik: Joshua Lindemann

  • Kan nogle ældgamle græske filosoffer hjælpe os til at leve et lykkeligere og mere meningsfuldt liv? Det mener journalist og forfatter Niels Overgaard, som tilskriver livsfilosofien stoicismen og de stoiske principper æren for, at han ikke har haft en depression de sidste 10 år.

    I dette afsnit fortæller Niels om de fem stoiske principper, som han skriver om i sine bøger "Det hele handler ikke om dig" og "Mere er aldrig nok". Vi dykker ned i alle principperne og Niels forklarer, hvordan han selv forsøger at leve efter dem i sin hverdag. Han fortæller bl.a.:

    Hvordan vi bør fokusere på det, vi kan kontrollere og give slip på det, vi ikke kan. Hvordan succes er at gøre det rigtige - at være et godt menneske er nok i sig selv. Hvordan selvdiciplin gør dig fri - at vi er de handlinger vi foretager os, så hvis der er noget, vi ikke er glade for, så er det op til os selv at ændre det. Hvordan døden er vores ven - at alt er forgængeligt, og vi bør derfor sætte pris på de gode ting, mens de er der. Hvordan det hele ikke handler om dig - at vi er sat i verden for at bidrage til fællesskabet, og det er det fineste, vi kan gøre her på jorden, mens vi er her.

    Niels kommer også med helt konkrete redskaber til, hvordan man bliver bedre til at reflektere og øge sin bevidsthed, så det bliver lettere at leve efter principperne.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Niels Overgaard

    Musik: Joshua Lindemann

  • "De griner højt, men jeg fortsætter forbi dem, og så råber en af dem efter mig: du har glemt noget abe"

    Satiriker og vært Helin Erdem er kurder fra Tyrkiet, og har det meste af sit liv været i krig med sit mellemøstlige udseende. Sin store næse, det krøllede hår, den lille pande og den behårede krop. Allerede da hun var barn, blev hun bevidst om, at hun ikke levede op til de vestlige skønhedsidealer, som hun blev præsenteret for - både i mainstream medierne og i klasselokalet - og har flere gange oplevet racistiske bemærkninger fra både venner og klassekammerater.

    Hør Helin fortælle om, hvordan hun har kæmpet imod sin naturlighed, fordi hun har kigget på sig selv gennem mændenes øjne, og blevet undertrykt af the male gaze og de vestlige normer for skønhed. Hvordan hun har haft kærester og venskaber som forstærkede følelsen af at være forkert og følelsen af at være en karikatur.

    Hør også hvordan hendes nuværende kæreste og en ny Netflix-serie har haft en enorm betydning for hendes selvbillede og helet noget i hende.

    Helin har en nærhed, en ærlighed og en umiddelbarhed, som skinner tydeligt igennem, og pludselig drejer hun samtalen ind på Josefine og vender op og ned på interviewer og gæst.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Helin Erdem

    Musik: Joshua Lindemann

  • ”Det at blive anbragt gjorde, at jeg følte mig uønsket, at jeg var i vejen, og at jeg ikke havde noget sted i verden – for det sted jeg allerhelst ville være, det kunne ikke rumme mig”

    Forfatter, debattør og folkeskolelærer Geeti Amiri flygtede fra Afghanistan til Danmark som 4-årig, og voksede op i et hjem præget af vold og social kontrol fra storebroderen, der havde overtaget rollen som familiens overhoved efter farens død.

    Hør Geeti fortælle, hvordan hun levede i konstant frygt for at træde forkert og mærke storebrorens vrede, hvordan hun blev tvangfjernet som 17-årig og anbragt på en institution, hvordan hendes 20ere var én lang ensom ørkenvandring, hvor livet ikke altid føltes værd at leve, og hvordan hun søgte bekræftelse i dysfunktionelle forhold til mænd.

    Hør også hvordan hun i TV2 programmet ”Shaolin” for første gang åbnede døren ind til de mange traumer og endelig gav smerten og sorgen fra fortiden plads til at hele.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Geeti Amiri

    Musik: Joshua Lindemann

  • "Da jeg er 18 år gammel sker det med Muhammedkrisen, og der ringer min morfar med ytringsfriheden i ryggen og siger, at nu kan han endelig fortælle sin dybe skuffelse over at have fået børnebørn med sort blod i årene"

    Podcastvært Noell Elise er et produkt af forbudt kærlighed. Hendes bedsteforældre var imod at hendes moren forelskede sig i hendes ranske far, og lige siden Noell kom til verden, har hun mærket særligt morfarens flovhed og skam over hendes ophav.

    Hør Noell Elise fortælle, hvordan hun altid har følt at forsoningen i familien var hendes ansvar, men at hun fejlede. Hvordan de mange racistiske bemærkninger fra morfaren var med til at skabe hendes eget selvbillede, som var så langt væk fra den hun i virkeligheden var. Og hvordan hun søgte flugt fra fortidens traumer ved at dulme dem med alkohol og anden selvskade.

    Hør også hvordan hun som 22 årig tog på en dannelsesrejse til hendes hjemland Iran, og her besluttede sig for at finde den ro, der lå gemt dybt inde i hende. En ro hun har fundet i dag gennem mange timers terapi og et intenst arbejde med sine skyggesider.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Noel Elise

    Musik: Joshua Lindemann

  • Alle mennesker vil opleve traumer i deres liv. Nogle større end andre. Et traume opstår, når vi oplever en situation, som vi ikke kan kapere følelsesmæssigt. Hvor følelserne er så store at den bevidsthed, som skal opleve situationen, skubbes ud, og underbevidstheden tager over. Det følelsesmæssige øjeblik bliver lagret som et program i underbevidstheden, som vi agerer ud fra ubevidst. 90% af det vi gør er ubevidst, og kun 10% er bevidst, og derfor er traumer med til styre vores liv. I dette afsnit fortæller traumeterapeut og meditationslærer Jesper Westmark om traumets anatomi. Han fortæller bl.a. om:

    Hvordan bevidstheden og underbevidstheden operer indeni os Hvordan traumer skaber vores liv, fordi vi oplever verden ud fra programmerne i vores underbevidsthed Niels Bohr og teorien om at verden først opstår, når man kigger på den med bevidsthed, og hvorfor kvantefysikken derfor er relevant ift traumer Hvorfor traumer også er gode for os, fordi de giver os livsoplevelser Hvorfor vi er afhængige af vores traumer, og at det derfor kræver mod at arbejde med dem Hvordan vi opdager vores traumer og heler dem med traumeterapi.

    Josefine bliver også lidt klogere på sine egne traumer, og forstår hvordan de skal heles.

    Vært: Josefine stork

    Medvirkende: Jesper Westmark

    Musik: Joshua Lindemann

  • ”I det første split af et sekund, da jeg vågnede om morgenen, havde jeg glemt det. Det betød, at jeg hver morgen skulle opleve det igen. Hver morgen inden jeg åbnede øjnene, der slog det mig: min mor er lige død”

    Da influencer Mette Marie Lei Lange var 20 år gammel, mistede hun sin mor til sygdom. Men selvom hun var i dyb sorg, tog hun et bevidst valg om ikke at dulme følelserne med fest og alkohol, men i stedet være alene sammen med dem og virkelig mærke dem. For hvis hun forlod følelserne, så ville hun forlade sin mor.

    Hør Mette Marie fortælle om den store sorg, det er at miste et af de allervigtigste mennesker i en meget ung alder. Hvordan venlige sjæle, som hun ikke kendte men mødte på sin vej, hjalp hende i helingsprocessen. Hvordan sorgen har formet hende som menneske og givet hende nogle helt særlige briller på – et helikopterblik, hvor hun formår at se taknemmeligheden i det meste - diamanterne i vejkanten.

    Hør også hvordan såret nu er helet – særligt efter hun er blevet mor – men at arret stadig er synligt og klør i en stor uretfærdighedsfølelse – følelsen af at både hende og hendes mor blev snydt.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Mette Marie Lei Lange

    Musik: Joshua Lindemann

  • "Det var en form for social udstødelse. Det var dødsstødet. Men min oplevelse af situationen var, at jeg var enormt udsat og lå ned, så det var i virkeligheden et råb om hjælp, som ikke blev hørt"

    Det var de følelser journalist og forfatter Emma Libner - også kendt som KH Underlivet - stod med, da hendes personlige skriverier om de svære følelser og tanker omkring gymnasielivet spredte sig på internettet. I forvejen havde Emma det svært socialt og havde bevidst skruet op for sine grimme sider, så hun ikke risikerede at lukke nogen ind, som senere ville afvise hende.

    Hør Emma fortælle om en ensom gymnasietid, hvor hun ikke at kendte de sociale spilleregler og aldrig var med til festerne. Hvordan hun følte meget intenst, men kun tillod sig selv at give udtryk for følelserne, når hun var alene og isoleret.

    Hør også hvordan en nylig ADHD-diagnose pludselig gav hende en forståelse og accept af sit yngre jeg, og hvordan hun omfavner sin neurospicyness, som hun kalder det.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Emma Libner

    Musik: Joshua Lindemann

  • “Hele mit liv har jeg løbet stærkt for ikke at kunne mærke mig selv og så andre ikke skulle spørge hvordan jeg egentlig havde det”

    Skuespiller Afshin Firouzi er for alvor på vej mod stjernerne, men han kan også mærke, at han for første gang nogensinde bliver nødt til at kigge indad for ikke at drukne og tabe sig selv i succesen. Første skridt er den her samtale i Tungdom, hvor han pakker noget af alt det ud, han har pakket væk hele sit liv.

    Hør Afshin fortælle om at flygte fra krig i Iran til Danmark som 4-årig. Om at føle sig alene, indelukket og bange, men ikke have et sprog for følelserne. Om hvordan han hele sit liv har løbet stærkt for ikke at kunne mærke sig selv, og hvordan det på et tidspunkt endte ud i et angstanfald og en efterfølgende depression.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Afshin Firouzi

    Musik: Joshua Lindemann

  • Som mennesker bliver vi født med en nysgerrighed på vores egen krop og muligheden for at mærke nydelse. Vores omsorgspersoner understøtter den nysgerrighed på nydelse i barndommen og de har derfor massiv indflydelse på, hvordan vi udlever vores seksualitet og sætter grænser både i ungdommen og voksenlivet. I dagens afsnit kan du høre sexolog Ditte Winkel bl.a. fortælle om: - Hvorfor det kan være svært at mærke sit ”ja” og sit ”nej”, og hvordan vi bliver bedre til det. - Hvad et seksuelt traume er, og hvordan man heler det. - Hvilke coping-strategier der ofte følger efter et seksuelt overgreb. - Og hvorfor samtykkeloven allerede har vist sig at være meget vigtig. Josefine fortæller også om, hvordan hun selv har været udsat for et seksuelt overgreb, men i mange år fortalte sig selv, at det var hendes egen skyld. Vært: Josefine Stork Medvirkende: Ditte Winkel Musik: Joshua Lindemann

  • ”Jeg er rigtig ked af, at han døde alene, og at vi var nogle dage om at finde ham. Det har jeg følt en enorm skyld over. Jeg er også rigtig ked af det på min brors vegne at en enkelt fejltagelse kostede ham livet. Og jeg er ked af det på mine egne vegne for det ændrede mit liv fuldstændig”

    Som 25-årig mistede influencer Matilde Trobeck sin lillebror til en utilsigtet overdosis. Det var hende, der fandt ham liggende livløs på sin seng kun 23 år gammel. Fra den dag af ændrede Matildes liv sig fuldstændig, og hun blev fyldt op af en enorm vrede, som hun stadig arbejder med den dag i dag.

    Hør Matilde fortælle om, hvordan hun forsøgte at dulme sorgen og vreden over sin brors død med rødvin, cigaretter og træning flere gange om dagen. Hvordan hun ikke kun mistede sin bror, men også sin daværende kæreste, fordi de var så unge og ikke havde et sprog for sorg. Hvordan hun følte sig forladt af de to mænd, hun elskede allerhøjest og sad tilbage med følelse af at hun aldrig nogensinde ville blive glad igen.

    Hør også hvordan Matilde en dag tog et aktivt valg om at få det bedre mentalt, og hvordan hun har lært at leve med sorgen og accepteret at den altid vil være der. Det samme vil hendes bror. Engang i mellem mærker hun hans tilstedeværelse, som en helt fysisk fornemmelse i kroppen, og det giver hende en ro at vide at han stadig er med hende.

    Vært: Josefine Stork

    Medvirkende: Mathilde Trobeck

    Musik: Joshua Lindemann

  • ”Jeg glemte lidt min egen stemme, og jeg troede ikke, at det, jeg stod for, var godt nok. At det ikke var noget, der kunne veksles til vennevaluta” Når skuespiller Julie Agnete Vang kigger tilbage, så betegner hun sig selv som den lille underlige violinpige, som ikke var en del af fællesskabet. Hun levede i en fantasiverden og blev voksen i en sen alder, og det betød at hun følte sig meget anderledes, usikker og ensom. Hør Julie fortælle hvordan hun følte sig presset og brugte alkohol til føle sig som en del af fællesskabet til gymnasiefesterne. Hvordan samme usikkerhed fulgte med, da hun allerede som 18 årig kom ind på skuespilskolen og festede for at mærke følelsen af at høre til. Hør også hvordan den underlige violinpige stadig bor inde i Julie og senest dukkede op til en stor fest på et produktionsselskab. Og så slutter vi selvfølgelig dagens afsnit af med Julie på violin. Vært: Josefine Stork Medvirkende: Julie Agnete Vang

    Musik: Joshua Lindemann