News – Czechia – Recommended podcasts

  • What makes you a heretic? Journalist Andrew Gold believes that, in an age of group-think and tribes, we need heretics - those who use unconventional wisdom to speak out against their own groups, from cancelled comedians and radical feminists to cult defectors and vigilantes hunting deviants.

    Learn from my guests how to rebel, think differently and resist social contagion. From Triggernometry's Francis Foster and the world's most cancelled man Graham Linehan to ex-Hasidic Jew Julia Haart and gender critical atheist Richard Dawkins. These are the people living with the weight of their own community's disappointment on their shoulders.

  • Itt találja a Szabad Európa budapesti szerkesztősége által készített összes podcastot.

  • Odebírejte celé podcasty DVTV https://anchor.fm/dvtv/subscribe ★ Poslouchejte rozhovory v plné délce přímo na Spotify ★ Spotify podcasty nejsou součástí členství DVTV Extra - více informací https://www.dvtv.cz/info/dvtv-podcasty-do-vaseho-mobilu ★ Jsme první nezávislá internetová televize. Rozhovory, analýzy, komentáře, reportáže.

  • Prostor X je podcast časopisu Reflex, v němž moderátoři Martin Bartkovský, Martin Bryś a Oliver Adámek zpovídají osobnosti o aktuálních a zajímavých tématech.

  • Hledáte Funny Money, Život je bohatý, Life nebo Jak být lepší? Nově jsou samostatnými pořady. Jednoduše je vyhledejte ve své oblíbené podcastové aplikaci!

  • Saša Alvarová a Josef Holý o sociálních sítích, jejich algoritmech a manipulacích. Podpořte nás na www.herohero.co/kanarcivsiti

  • Podcast Deníku N. Investigativa, zásadní události a jízlivé poznámky s Filipem Titlbachem.

  • Reflex podcast natáčí redaktoři a reportéři časopisu Reflex se zajímavými hosty ze světa kultury i vědy. Rozhovory s osobnostmi, které jsou zajímavé nejen svou profesí, ale i tím, jak působí na společnost. Reflex podcast moderuje Martin Bartkovský, Kateřina Kadlecová a Veronika Bednářová.

  • Branch 251 takes you to the heart of the world’s first criminal trial dealing with atrocity crimes committed by Syrian officials. Now also in Arabic!

    Prosecutors in the German city of Koblenz accuse two alleged henchmen of the Syrian government of crimes against humanity committed at ‘Branch 251’ detention center near Damascus.

    Branch 251 gives you a biweekly update on the trial. With portraits of the main protagonists. Commentary, analysis, and testimony from the courtroom. Especially from victims and their families looking for justice. But will a German court in a city few people have heard of be able to deliver? Or are there too many obstacles looming on the horizon?

    Follow us on Twitter @Branch_251.

    Logo design by laurenshebly.nl -- Photo by James Lawler Duggan/AFP/Getty Images.

  • Kecy a politika je podcast komentátora Bohumila Pečinky a Petrose Michopulose, muže, který se čtvrtstoletí zabývá marketingem a politikou. Současná politika pohledem dvou rozdílných osobností, kteří se nebojí říct své názory. Nekorektní podcast, v němž se věci zasazují do kontextu a přísně se tu oddělují prázdné kecy od skutečné politiky.

  • Kaviárový tousty: O Rusku v souvislostech

    Jirka žije v Rusku. Už 16 let. Lucka žije v Belgii. Už pět let. Oba jsou pořád Češi jako poleno, jen vypadli z českého rybníčku, aby trochu poznali svět. Spojuje je zájem o Rusko. Jirka, politolog a publicista, bydlí na sídlišti v Moskvě i s ruskou manželkou a malým synkem. Lucka, politoložka a publicistka, zájem o Rusko zdědila asi po svém dědečkovi, který tam jako stavař léta pracoval a doma měl úctyhodnou sbírku ruské klasiky. Oba denně sledují ruskou realitu, abyste vy nemuseli.

  • Trio Jaromír Bosák, Luděk Mádl a Karel Tvaroh každý týden o českém a světovém fotbalu. Příběhy, výkony, aféry, důležité postavy na hřišti i v zákulisí. Každé úterý na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

  • Jsme dva. Milujeme svobodu. Milujeme anarchii. Milujeme kapitalismus. Milujeme se navzájem xD
    Mluvíme o volnotržní bezstátní společnosti; ano, víme, jak to vypadá, i nám ta myšlenka zpočátku připadala absurdní… Zkuste jí však dát šanci; odmítnout ji můžete vždy.
    Motto: „Dobří lidé se neřídí špatnými zákony.“


    – Tereza Urzová; tvůrce Svobodného přístavu; hlava Institutu Ludwiga von Misese; členka Students for Liberty

    – Urza (www.urza.cz); autor knihy Anarchokapitalismus; tvůrce Svobodného přístavu; spoluzakladatel a hlava Institutu Ludwiga von Misese; člen předsednictva Svobody učení

  • KJ Wright is a Super Bowl Champion who played in the NFL for 11 electrifying seasons with the Seattle Seahawks and Las Vegas Raiders. Join KJ as he shares his love for football, the next chapter of life, and everything going on in the sports world. Accompanying KJ is a longtime personality of the Seahawks and friend, Gee Scott.

  • Politický podcast o české společnosti a jejích problémech v kontextu i v detailu.

    Všechny díly podcastu Chyba systému můžete pohodlně poslouchat v mobilní aplikaci mujRozhlas pro Android a iOS nebo na webu mujRozhlas.cz.

  • Dlouhé čtení ze Seznam Zpráv i v audioverzi. Původní analýzy, komentáře, investigace, které by vám neměly uniknout.

  • Politické kauzy, boje o vliv i šeptanda z kuloárů Sněmovny. Podcast Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího o zákulisí české politiky. Každý týden na Seznam Zprávách.

  • Jedno zásadní téma každý všední den. To nejdůležitější dění v Česku, ve světě, ekonomice, sportu i kultuře optikou Seznam Zpráv.

  • Nejvlivnější český podcast. Rozhovory nejen o aktuálních tématech s hosty, kteří mají co říct. Uvádějí Tomáš Jirsa a Michal Půr.

  • Relácie rádia Infovojna odteraz k dispozícii aj na podcastových platformách Spotify, Apple podcasts, Google podcast a iné.
    Sponzorom tohto archívu je NBU, ďakujeme za podporu!